Mark Brusse

Mark Brusse (1937) is een Nederlandse beeldhouwer, schilder en graficus die leeft met het motto ‘geluk ligt op straat, je moet er alleen niet overheen stappen’.
Toen hij 17 was, ging hij studeren aan de Kunstacademie in Arnhem waar hij studiegenootjes had als Klaas Gubbels, Rik van Bentum en Jan Cremer. Na zijn studie, vanaf 1960, woonde Brusse vooral in Parijs. Via schrijver Cees Nooteboom kreeg hij een beurs en in 1965 vertrok de kunstenaar naar New York waar hij Andy Warhol, Roy Lichtenstein en Larry Rivers leerde kennen. Een paar jaar later vertrok Mark Brusse dankzij een andere studiebeurs naar Berlijn en in 1983 verbleef hij drie maanden in Tokio. In die periode veranderde zijn werk abrupt en straalde het grote rust en soberheid uit. Na zijn verblijf in Japan verbleef Brusse in Korea en inmiddels woont de kunstenaar weer in Parijs.
Het werk van Brusse is opgenomen in collecties van bedrijven, instellingen en musea, waaronder Centraal Museum Utrecht, Boijmans Van Beuningen en Musée d’Art Moderne de la Ville de Paris.

Mark Brusse

Titel:
Ex Voto
Techniek:
Litho
Jaar:
2009
Maat:
24 x 18 cm (passe partout)
Signatuur:
Handgesigneerd
Genummerd:
Oplage van 30 exemplaren
Lijst:
Zonder lijst
Staat:
Zo goed als nieuw
Prijs:
425 euro