Jörg Remé

Reme studeerde van 1959 tot 1962 aan de Akademie der Bildenden Kunste in Neurenberg bij Prof. Schmitt om vervolgens van 1962tot en met 1964  aan de Rijksakademie voor Beeldende Kunsten in Amsterdam te studeren.

Remé werd geboren ten tijde van studentenopstanden, oorlogen en moordaanslagen. De reizen die hij in zijn latere leven zal maken vormen een belangrijke inspiratiebron. Na schilderkunstige omzwervingen besluit hij in 1968 om een geheel eigen bijdrage te willen leveren aan de moderne kunst. Een eigen beeltenis te scheppen die nog nooit eerder gemaakt is. In Sardinië komen uit zijn penseelstreken uiteindelijk een hoofd tevoorschijn. ‘Het hoofd als opslagruimte van de menselijke ziel en intelligentie’. Later ontstaat er een amorfe afbeelding met een steeds groter wordende romp met gaandeweg steeds meer menselijke proporties. Het is de geboorte van de Remiaanse figuur. Kenmerkend zijn de heldere vlakverdeling. Scherp afgebakende vormen en figuren vormen tezamen de door hem geschapen droomwereld. Zijn werk zit vol iconografische betekenissen. Navelstrengen, kranen, water en bronnen bevolken zijn tekeningen en pastels. Later komen er nog tropische plantenvormen en fantasiedieren opborrelen. Oude symbolen in een nieuw jasje.
Het werk van Jorg Remé is te vinden in musea in binnen -en buitenland waaronder het Boymans -van Beuningen te Rotterdam en het museum voor moderne kunst in Strassburg. Er verschenen tientallen catalogi van zijn werk. Hij won in 1977 een 1e prijs voor de schilderkunst in Knokke- Heist in België.

Jörg Remé

Titel:
Zonder titel
Techniek:
Ingekleurde ets
Jaar:
2000
Maat:
75 x 65 cm (papiermaat)
Signatuur:
Handgesigneerd
Genummerd:
5/5
Lijst:
Zonder lijst
Staat:
Zo goed als nieuw
Prijs:
120 euro

Jörg Remé

Titel:
Zonder titel
Techniek:
Ingekleurde ets
Jaar:
2000
Maat:
75 x 65 cm (papiermaat)
Signatuur:
Handgesigneerd
Genummerd:
5/5
Lijst:
Zonder lijst
Staat:
Zo goed als nieuw
Prijs:
120 euro